lunes, 7 de septiembre de 2015

20/09/2015 - Racó d'en Marc - L'Airosa (Els Ports)

Espectacular ruta pel Parc Natural dels Ports, des de l'Àrea de Lleure de la Vall anem fins al bonic Racó d'en Marc.Si ens ve de gust ens podem desviar per veure el Forat de la Vella i ascendint per camps d'agulles rocoses pufarem fins l'Airosa, després visitem els Tacons i grimpem fins el cim de la Roca Xapada, des de allí ja en baixada -amb canal inclosa- anem cap el Coll de Lloret on per pista forestal tornem al punt d'inici.

Àrea de lleure de la Vall En endinsar-nos a la Vall, deixem enrere camps conreats d’oliveres per donar pas a brolles de romaní (Rosmarinus officinalis) i màquies de coscoll (Quercus coccifera) amb margalló (Chamaerops humilis). A poc a poc, el paisatge s’encaixa i es cobreix de boscos de pinassa (Pinus nigra subsp. salzmannii) i alzina (Quercus illex).  L’àrea de lleure es troba a la vora del barranc, un espai tranquil amb vistes a les formacions geològiques del racó dels Capellans i els cingles i boscos de les Faixes Tancades.


El racó de la cova d’en Marc Aquest recorregut de 20 minuts destaca pel seu gran atractiu geològic. Des de la passarel·la de fusta ens endinsem al racó dels Capellans i arribem a la cova d’en Marc. Caminem entre roques cilíndriques i arrodonides modelades per l’efecte erosiu del vent i la pluja . A la part final del recorregut, i ja de baixada, passem pel forat de la Vella esculpit de forma natural a la paret de roca.


L’Airosa La silueta de l’Airosa (954 m) destaca des de qualsevol perspectiva de la vessant litoral del massís. El recorregut és curt però cal salvar un desnivell important. De pujada, caminem per la divisòria d’aigües entre el barranc de la Vall i el de Lloret amb bones vistes de la part interior del massís. Un cop dalt s’obre davant nostre una ampla panoràmica de l’últim tram de la vall de l’Ebre. És freqüent veure-hi cabres salvatges (Capra pyrenaica subsp. hispanica), sobretot al tram més alt de l’itinerari.

Informació i inscripcions:
Dimecres, 16  de setembre, a les 22:00 a la seu del grup ( sala 1 del Casal Municipal).
Edat: a partir de 14 anys i menors acompanyats
Preu: 13 €  (cost del  transport i assegurança de muntanya)
Distància: 14 km aprox.
Dificultat: mitjana


No oblideu portar sempre calçat apropiat, impermeable, gorra, aigua, esmorzar i dinar.