jueves, 19 de enero de 2012

Actes Renovació de la Flama de la Llengua Catalana


A finals d'aquest mes de gener comencen els actes de la 43a Renovació de la Flama de Llengua Catalana, que cada any se celebren en memòria de Pompeu Fabra, també destacat excursionista. Enguany, en escaiença del 80è aniversari de les Normes de Castelló, el Centre Excursionista de Castelló ha rebut per part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya l’encàrrec de l’organització de les activitats, amb la col·laboració de moltes de les entitats excursionistes del país.

La Flama de la Llengua s’encendrà diumenge 29 de gener a Prada del Conflent, des d’on el Centre Excursionista de Castelló la baixarà a la ciutat de la Plana, on serà rebuda per l’alcalde de la ciutat i el rector de la Universitat Jaume I. A partir d’ací, la Flama recorrerà diversos cims i municipis del País Valencià, amb activitats que li donaran la benvinguda.

10 de febrer

20.00h La flama a Benicarló. A la seu social de la Penya Setrill, recepció de la Flama, amb parlaments dels presidents del CE Castelló i de la Penya Setrill, i conferència de V. Pitarch: “Atiem la flama de la llengua i la cultura, l’esport i la natura”

12 de febrer

08.00h Pujada de la Flama al Tossal del Rei, acompanyada per la Penya Setrill, de Benicarló, el CE Refalgarí, de la Sénia, l’Agrupació Excursionista, d’Alcanar, el CE Serra d’Irta, de Peñíscola, el CE Xiruca, de Benicarló i l’Associació Cultural Matarranya. Homenatge a Desideri Lombarte. (La sortida serà en vehicles particulars a les 7:00h des de la seu social de la Penya Setrill)

No hay comentarios: