miércoles, 14 de marzo de 2012

25/03/2012 Castell de Montornés (Benicàssim)

Per al proper 25 de març Dora ens està preparant una sortida per a compensar els excessos de Falles. La durada és de uns 20 km i la dificultat mitjana-alta. Per tal d’apuntar-se cal anar al casal el dimecres 21 de març a partir de les 22 h.

Anirem al Castell de Montornés, a Benicàssim, que va estar construït al segle X, en plena època de dominació musulmana, sobre restes d'origen romà. Se situa sobre un escarpat cim a la serra del Desert de les Palmes, a 4 quilòmetres de la població i a una altura de 500 m en situació estratègica per a la defensa de la zona, dominant un gran espai marítim entre les desembocadures del Coves i del Millars. Va restar habitat fins a finals del segle XV.


Ha estat testimoni mut de fets com el possible encontre entre el Rei Pere I d’Aragò i el invicte cavaller Rodrigo Diaz de Vivar, el Cid Campeador, als voltants de l’any 1094. Posteriorment va tornar a cauré en mans sarracenes fins que fou conquerit definitivament per Jaume I al 1242, per a passar a mans de nobles cristians.


No hay comentarios: